11 Haziran 2020 Yazısı

Küreselcilik;
Milliyetçilik ve devletçiliğin önemini göz ardı eden bir akımdır. insan sosyal bir varlıktır, gruplaşma ihtiyacı duyar. bu gruplaşma ihtiyacı, tarihte kabileler ve dinler olarak kendini göstermiştir. fransız devrimi itibari ile,milliyetçilik temelli gruplaşma başlamıştır ve ulus devletin kurulmasına öncülük etmiştir. Küreselcilik,insanların gruplaşma ihtiyacının ortadan kalkacağı, insanların çok kültürlü ülkelerde yaşayacağı ve milliyetçiliğin ortadan kalkacağı gibi gerçekleşmesi imkansız olan, insan doğasına ters öngörülerde bulunuyor.

Aynı zamanda, gerçekleşmemesinin hayrımıza olduğunu düşündüğüm akımdır. gruplaşma güzel bir şey, insanın ülkesini sevmesi, kendi kültürünü bozulmadan yaşaması güzel bir şey. çok kültürlü, özünlüğünü kaybetmiş bir ülkede yaşamak adeta bir distopyada yaşamak gibi. küreselleşmenin gerçekleştiği fantastik bir dünyada, turizmin ve havacılığın sonunun geleceği de unutulmamalı. tüm ülkeler çok kültürlü olursa, yurtdışına gitmenin ne anlamı kalır ? 

Küreselciliğin sonu gelmiştir. mülteci krizi ile, 2016’da brexit ve trump ile gerilemeye başladı. son yıllardaki siyasi akımlara bakarsanız, küreselcilik karşıtı, milliyetçi ve korumacı siyasi akımların yükselişte olduğunu görürsünüz. ulus devlet bir mücadeleyi daha kazandı diyebiliriz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

8 Mart 2022 Yazısı

13 Eylül 2024 Yazısı

11 Ağustos 2024 Yazısı